Γερμανικά και etwinning



Το σχολείο μας συμμετείχε στα πλαίσια τού μαθήματος των Γερμανικών σε ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα etwinning. Τα παιδιά τής Ε2 τάξης κατασκεύασαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες κι έγραψαν πάνω τους ευχές στα Γερμανικά.

Σκοπός ήταν η χρήση τής Γερμανικής γλώσσας και η επαφή με τα πολιτιστικά στοιχεία τής χώρας. Επί μέρους στόχοι ήταν η κινητοποίηση των μαθητών στη βιωματική μάθηση, καθώς και η διαπολιτισμική επαφή με άλλα σχολεία.

Στο πρόγραμμά πήραν ακόμη μέρος το 2ο Δ.Σ. Λεπτοκαρυάς, ένα σχολείο από την Δανία (Vesterkærets Skole από το Aalborg), δυο σχολεία από την Πολωνία (Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Kochanowskiego από Kozienice και Szkoła Podstawowa nr 20 im gen. W. sikorskiego από Dąbrowa Górnicza) κι ένα σχολείο από τη Ρουμανία (Scoala Gimnaziala Cezar Bolliac από Bucuresti).

Οι κάρτες ανταλλάχθηκαν διαδικτυακά είτε μέσω βίντεο, είτε μέσω πολυμεσικής παρουσίασης. Το πρόγραμμα είχε επιτυχία, και μας κάνει να ελπίζουμε και σε μελλοντικές συνεργασίες με τα σχολεία αυτά.
Οι δημιουργίες των δικών μας παιδιών είναι διαθέσιμες στο παρακάτω βίντεο.


Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά τού Ε2 για την συνεργασία και την προθυμία τους, η οποία οδήγησε στην υλοποίηση τού προγράμματος.

Ο δάσκαλος των Γερμανικών
Άγις Καρούλης
Από το Blogger.